marți, 30 noiembrie 2010

Alte pasarele

Love birds

Nu am reusit sa atasez toate imaginile, deh, de-ale incepatorilo...:). O sa incerc acum sa le pun sau o sa postez, de mai multe ori,  pina reusesc ...

Love birds - un soi de tutorial

Daca aveti citeva ore de pierdut, ceva chef si buna dispozitie inaintea Sarbatorilor de iarna si pe linga astea materialele de mai jos, cred ca sinteti gata sa incercati sa faceti niste ornamente de Craciun, pentru brad sau pentru a decora un coltisor din casa. Eu m-am gindit sa le pun in mijlocul mesei, linga o luminare cu parfum subtil.
Avem nevoie de *o bucata de polistiren ( al meu a fost subtire de 6 mm si a facut parte dintr-o foaie folosite pentru tavane false. Daca aveti o foaie mai groasa, e mai bine pentru ca astfel si pasarile vor fi mai ...grasute:).
Ale mele s-au facut de 12mm, cam suple deci, pentru ca am lipit doua cite doua bucatile decupate cu ajutorul sablonului.
Ne mai trebuie *un sablon, eu l-am decupat dupa ce am desenat free style o pasare din imaginatia mea dar voi puteti gasi un desen mai sofisticat sau mai dragut, pe net.

Alte materiale :  
*material textil        
             * un creion - de colorat-pentru trasat contur pe polistiren
*o pensula pentru eventuale retusuri
*aracet pentru intarit materialul textil
*lipici, eu am folosit Hobby pentru ca lipeste si polistirenul
*un cutter
* un foarfece
*4 strassuri sau margele, dupa imaginatie
*ceva sirma pentru a agata la final pasarile ( nu am avut argintie sa pun in poza)

Intii am intarit materialul textil cu aracet si am facut asta pentru ca tot ce urma sa tai mai apoi, sa nu se destrame, in plus se lucreaza mai usor si reszultatul pare mai "zdravan"
Am decupat bucatile de polistiren ( 4 bucati) si apoi le-am lipit doua cite doua. Pentru decupaj am folosit cutterul incercind sa urmaresc cit mai fidel desenul facut cu ajutorul unui creion de colorat, dupa sablon.
Dupa ce s-au uscat cele doua "pasarele" de polistiren le-am aplicat o corectare si finisare cu foarfecele pe acolo pe unde polistirenul a mai suferit ceva stricaciuni.
Nu trebuie insistat prea mult, oricum totul va fi acoperit cu material textil.
Dupa asta, am decupat materialul textil tot in forme date de sablon dar am avut grija sa fie ceva mai mari pentru a avea de unde sa tai, pentru finisaj, marginile.
Pe linga cele 4 forme am mai facut si doua fisii destul de lungi cit sa imbrace canturile pasarelelor de polistiren si doua forme mai mici pentru aripi.
Daca va place sa folositi materiale difeite ca sa le aplicati un alt styling :), atunci lasati mieluseii imaginatiei sa zburde pe cimpii.

Eu am mai facut alte doua pasarele, dintr-o bucata de dantela, se poate folosit practic orice, puteti recicla sau improviza si din alte materiale netextile.
Dupa ce am lipit fisiile pe canturi si lateralele, am lasat din nou sa se usuce bine, am retusat si apoi am aplicat ochisorii ( stralucitori) si aripile.
Acum le puteti face agatatori ( din sirma argintie subtire pe care o infingeti pur si simplu in partea de sus) sau suporturi ( tot din sirma, infingeti de data asta jos, ca niste picioruse).
Sper sa va placa, eu abia astept sa le pun pe masa de Craciun.


O ultima precizare: efectul acela usor valurit si cu fulgi albi l-am obtinut lasint materialul textil uns cu aracet la uscat peste o alta folie de polistiren si dupa deslipire arata asa... dintr-o greseala a iesit ceva dragut, mi-a placut caci altfel as fi repetat figura cu uscarea agatind materialul sa nu se mai lipeasca de nimic;)).